Snygging :D:D

hittat min drömhäst!!!



Baltimore 1178

e.Balou du Rouet - Landor S - Tin Rocco

Baltimore

Baltimore blev bruksprovsvinnare i hoppning, med sina totalt 9,4. Han erhöll den första 10:an för tekniken på 5 år. Totalpoängen var den näst högsta sedan det nya systemets början.

Han är en komplett hingst i gångarter, hoppning och temperament. Omdöme från AVN var bl.a. "En långlinjerad, ädel hingst med bra takt i samtliga gångarter samt lydig och avspänd" och för hoppning " En hingst med stor kapacitet och bra inställning. Hoppar fint genom kroppen, använder rygg och bakben på ett starkt sätt". Testryttarna var också överens. "Välbalanserad, spänstig och lyhörd. Ger en fantastisk känsla när han lämnar backen, stark i avstampet". 2009, som 5 åring, vann Baltimore sin första MSV 1,30 och placerade sig bl.a. i Scandinavien Open Finalen, under hösten representerade han också Sverige i VM för unghästar i Lanaken.

Baltimore vann också sitt 3-års test med 10-9 i hoppning (totalt 50 p), och som 4-åring erhöll han 9-9 och var en av få som direktkvalat till Championatet.

Baltimore är även godkänd i Oldenburg förbundet. Samtliga betäckta Oldenburgerston 2008 fick föl (100%) på TAI. 2009 låg dräktigheten på närmare 85%

Baltimore är Balou du Rouet's 20:e godkända son. Balou du Rouet erhöll själv 10,0 i hoppning och 8,33 i gångarter på sitt hingstprov. Både Balou och Baltimore's morfar Landor S har gått i topp på Bundeschampionatet. Båda har dessutom segrar i Svår hoppning. Landor S toppar även indexet i Sverige och är A-premierad, han har själv lämnat 32 godkända söner. Farfardern Baloubet du Rouet har den mest framgångsrika karriären i hoppning, tillsammans med Rodrigo Pessoa så vann man bl.a. VM 3 gånger och OS en gång. Baltimore själv skall fortsätta kombinera avelsbiten med tävling.

Baltimores mor Griselda II är syster med två godkända hingstar bla Svårklass-hingsten Landjonker (far till G-P vinnarna Fighting Alpha och Life is Life). Mormodern Griselda (Elit) är syster till 4 godkända hingstar.

I Scandinavian Open i Falsterbo lyckades Baltimore att placera sig på 5:e plats i finalen. En prestation som gjorde att han blev den högst placerade hingsten i 6-årsklassen. Baltimore lyckades även ta sig till final på Unghäst VM Zangersheide 2010 efter två felfria kvalrundor





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0